Вдъхновяващи интериорни предложения за обзавеждане на офиса!

Публикувано на 26/05/2020 от Розалинa Думанова | Последна редакция на 26/05/2020 | Видяно 6 826 пъти

Ако ви предстои обзавеждане на офиса и се колебаете за интериорния му стил, или има нужда от освежителен ремонт, помислете как ще се чувствате в класическа обстановка. Харесвате ли стилните мебели и естествени материали? Изящните полилеи и бляскави повърхности? Ако отговорът е да, то не се колебайте да заложите на класическия интериорен стил – кафяви цветови нюанси, в комбинация с автентични представители на обзавеждането и съчетани със стилни декоративни акценти. Поглезете се с масивен стол,  тапициран с кожа и изобилие от естествена светлина. Заявете своя проект напълно безплатно и оставете работата в ръцете на опитните интериорни дизайнери, регистрирани в платформата на MaistorPlus.


Разнообразете офиса с впечатляваща еклектика!

Еклектичният интериорен стил е много подходящ за просторни и широки помещения. Цветна палитра може да разнообразява атмосферата в офиса, а слънчево настроение ще витае през целия работен ден. Може да комбинирате различни пъстри багри с динамика в интериора – нестандартен дизайн на бюрата, многостепенни тавани или цветни преградни стени. Колкото по-разчупен е дизайнът, толкова по-приятна ще бъде обстановката. Не се колебайте да заложите на по-дръзки цветови комбинации – оранжево, зелено и бяло, придружени от нежни акценти в синьо например. А за постигане на още по-еклектичен облик, може да прибавите и вдъхновяващи фото тапети или малки декоративни детайли.


Нежен минимализъм с палитра от цветове

За да се чувствате удобно, то интериорът на офиса трябва да бъде изцяло по вкуса ви. Красиви и практични представители на обзавеждането, съчетани със стилни цветови комбинации и просторен облик – това е всичко, от което се нуждаете. Минималистичният интериорен стил е подходящ, ако помещението е с малка квадратна площ или е разположено непосредствено до зоната за почивка и релакс у дома например. Домашният офис е много практичен, защото вдъхва уют и хармония. Не пропускайте да вмъкнете дизайнерски и стилни елементи, а също и цветни акценти. Ако офисът е част от всекидневната, то прибавете и живи цветя към интериора му. Не забравяйте и вдъхновяващите елементи на декора.


Съвременният стил е подходящ за традиционалисти!

Когато предпочитате да не рискувате прекалено при обзавеждането на работната си среда, изберете съвременен интериорен стил. Той е подходящ за офиса, ако:

  •  помещението е светло и просторно;
  •  сте почитатели на семплия и изчистен дизайн;
  •  харесвате неутрални тонове;
  •  предпочитате естествените материали в обзавеждането.

Позиционирайте бюрото така, че до него да достига достатъчно естествена светлина. Добре е папките и класьорите ви с документи да бъдат подредени в открити библиотечни рафтове, за да имате по-лесен достъп до тях. Към интериора може да прибавите и живи саксийни цветя, вдъхновяващи картини, които да разчупват обстановката, или нежни декоративни детайли. 


Готик стил в офиса? Защо не!

Ако сте почитатели на по-нестандартни идеи в обзавеждането и обичате да експериментирате, то защо не заложите на готически интериорен стил в офиса? Черният цвят е специфичен и умее да предразполага, а в комбинация с дизайнерски елементи от обзавеждането и готически декоративни акценти – атмосферата в помещението ще бъде задушевна и хармонична.

Няколко практични и полезни идеи за създаване на неподражаема атмосфера, окъпана в готика:

  •  Заложете на изящни статуетки или африкански маски, например;
  •  Прибавете стилни свещници и полилеи;
  •  Обърнете внимание на естествената светлина – френски прозорци могат да се съчетаят с масивни завеси;
  •  Окачете вдъхновяваща картина, която да разчупи дизайна на помещението и да придаде елегантност на интериора.


Топъл тропичен стил в интериора на офиса!

Тропичният интериорен стил е подходящ както за помещения с малка квадратна площ, така и за по-просторни и приветливи офиси.

  •  Боядисайте стените в меки оранжеви багри или светлобежови нюанси;
  •  Използвайте дърво със светли тонове в обзавеждането.;
  •  Прибавете красиви и свежи живи средиземноморски цветя в стилни саксии, а също и декоративни акценти с нотка тропична изящност.
  •  И като за финал – нека панорамни прозорци внасят изобилие от естествена светлина и слънчеви лъчи в пределите на работния ви кът.

Вижте още: Да посрещнем пролетта с тропичен стил в обзавеждането!


Изящният рустикален интериорен стил!

В случай че се изкушавате от възможността да внесете очарователна ретро нотка в своя работен кът, подходящият вариант е рустикалният интериорен стил. Ето и някои важни характеристики, които да съобразите за него, в обзавеждането на домашния офис:

  •  Мебелите обикновено са масивни и тежки, естествено или изкуствено "състарени";
  •  Дървото е основен елемент;
  •  Офис-столът е стилен и представителен;
  •  Ако помещението е просторно, може да прибавите и уютна камина към интериора му;
  •  Свободната стена оползотворете с дървена библиотека или масивна полица за подредба на документи.

Рустикалният интериорен стил е подходящ за помещения с голяма квадратна площ, а преобладаващите кафяви нюанси създават усещане за хармония и уют.


Морски стил в офиса? Бъдете дръзки в обзавеждането!

Ако сте почитатели на цветните интериорни шедьоври, то защо не заложите на морски стил в обзавеждането на офиса? Синият цвят е подходящ, като може да комбинирате светли и тъмни нюанси, или да прибавите фото тапети. Друга впечатляваща идея е вграждането на дизайнерски аквариум със златни рибки в стената например или изкусен пейзаж на морското дъно, окачен на стената зад бюрото. Ако офисът е с южно изложение, може да заложите на френски прозорец, който ще внесе и нотка слънчево настроение в интериорния дизайн на офиса. Макет на кораб ще изглежда елегантно върху работното бюро. А ако покриете пода с дизайнерски килим, уютът ще е водещ в атмосферата на помещението.


Бяла приказка със скандинавски стил в офиса!

Снежнобелият цвят създава усещане за хармония и чистота, подреден и стилен интериор, а също придава семпла изисканост и нежна изящност. Скандинавският стил в обзавеждането на офиса е много подходящ, ако целта ви е да постигнете по-формален и „стерилен“ интериор. А за да засилите усещането за разкош и елегантност, прибавете елементи от стъкло – панорамни врати или дизайнерски бюра. Живите зелени растения внасят свежест и цвят на фона на снежнобелия интериор. А кожата е подходяща за тапицерия на офис-стола или меката мебел. За да подчертаете скандинавската изящност в интериора, може да заложите на френски прозорци, които да разкриват красива гледка навън.


Грубовата нотка с индустриален стил в офиса!

Декоративните тухлени стени се вписват отлично в интериорния дизайн на офиса. Ако сте почитатели на грубоватия индустриален стил, то не се страхувайте да използвате мебели от стомана или ковано желязо. Прибавете метални рафтчета, окачени на стената и малки нестандартни декорации. Експериментирайте с цветовете. Бъдете смели в обзавеждането на офиса. Възползвайте се от богатия набор от висококвалифицирани и талантливи интериорни дизайнери, регистрирани в платформата на MaistorPlus, които ще преобразят до неузнаваемост офис–помещението. Не пропускайте възможността да заявите напълно безплатно своя проект, сравнете получените оферти и се спрете на тази, която максимално се доближава до вашите изисквания. След като проектът ви бъде финалидиран, споделете своята оценка в сайта. Заслужавате красота, стил и комфорт, докато работите – не се колебайте, а превърнете офиса в уютно и приветливо кътче.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
84 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта