Страхотни идеи за саксии от палети

Публикувано на 06/04/2020 от Елица Мартинова | Последна редакция на 06/04/2020 | Видяно 29 626 пъти

Ако считате стандартните саксии за скучни и еднотипни, значи нашето предложение е специално за вас. Разгледайте няколко интересни идеи за саксии, направени изцяло от стари палети. Ще се убедите, че те придават непринуден чар и уютна атмосфера в градината или у дома. Друго тяхно предимство е, че разходите по тях ще са в разумни граници, а направата им може да се превърна в забавен проект за цялото семейство. В случай че имате проблем не със саксиите, а с озеленяването в градината ви или имате нужда от изработката на по-специфично обзавеждане на дома, винаги може да потърсите помощ от специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Етажерки в оранжерията

Ако идеята за палети в градината наистина ви допада и искате да ги поставите като приятен акцент, но не сте от най-сръчните хора, тази идея е точно за вас. За да се сдобиете с красива етажерка за вашите саксии е необходимо единствено да пребоядисате палета и да я забиете в земята. Тя е идеално поставка за малки саксии, а разположена на правилното място, може да е и убежище за цветята, обичащи сянката.


Симпатични саксии като декорация за стена

Тези симпатични малки саскии са идеалното решение, ако в градината ви има стена, която искате да декорирате. Можете също така да ги подредите на някоя стена у дома и така да си направите зелена площ в апартамента. Изработката им съвсем не е трудна, защото е необходимо единствено да срежете краищата на палетите. Цветът и декорацията зависят изцяло от вас. Без особени усилия може да ги декорирате в най-различни цветови гами и украшения и да им придадете завиден колорит. Тези саксии са подходящи за по-малки цветя.

Вижте още: 5 лесни за отглеждане балконски цветя


Стенна мозайка от саксии

Това предложение също е подходящо за декорация на стена. Ако в градината си имате допълнителна постройка или стената на съседите е неприятно близо, с тези саксии може да разведрите обстановката. На практика те представляват разрези на палети и не са никак трудни за изработване. Ако експериментирате с формите, големината и цветовете, ще получите ефектна мозайка по вашата стена. Отново това е подходящо предложение и за дома, по този начин ще получите един разчупен и артистичен интериор.


Стена от цветя и палети

Много от вас сигурно са мечтали да живеят в къща, обсипана с цветя. Палетите могат да сбъднат това желание. В случая имаме дървена барака, но палетите на практика могат да се прикрепят към всякакви повърхности. Веднъж поставени, те стават идеална среда за увивни растения и цветя с падащи надолу стъбла. Единственото неудобство, което евентуално може да изпитате, е появата на много пчели.


Дишаща саксия

Всеки любител градинар знае, че има растения, които обичат да се развиват в проветрива почва, богата на кислород. Докато в пластмасовите саксии това е трудно за постигане, чрез палетите може да създадете точно такава среда и то без да са нужни кой знае какви дърводелски умения.

Виж още: Как да си направим стена от палети


Малки сандъчета

От палети съвсем лесно могат да се сковат малки сандъчета. В тях може да поставите обикновените пластмасови саксии, но може да ги използвате, насипвайки пръст директно в тях. Изборът на цвят отново зависи от вас, но идеята за градина, изпълнена с много малки цветни сандъчета, звучи наистина добре. А представете си ги в подходящо съчетание с холната мебелировка.


Акцент към обикновените саксии

Както споменахме и по-горе, освен за саксии, палетите могат да се използват и като приятен акцент към обикновените саксии. От тях могат да се изработят сандъци в причудливи форми, в които да скриете пластмасовите си саксии. Могат да се използват и като декоративна стена. Границите на възможностите с палетите зависят единствено от вашето въображение.

Ако идеите ни са ви вдъхновили, но не можете да се справите сами с изработката, потърсете конкурентни фирми, които предлагат изработка на мебели по поръчка. Те със сигурност ще ви помогнат и с идеи, така че крайният резултат да е наистина впечатляващ. В случай че сте си наумили точно какво искате да измайсторите от палети, но не можете сами, възползвайте се от шанса да заявите проект.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Емо Петров VIP
Цялостен ремонт, София
117 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
Васил Михайлов
Цялостен ремонт, Пловдив
48 извършени проекта