Повече от половината европейци използват гласовo активирани умни високоговорители като част от грижата за децата

Публикувано на 21/11/2019 от Реклама | Последна редакция на 21/11/2019 | Видяно 2 693 пъти

Ново проучване, проведено от D-Link, показва как европейците възприемат иновативни начини да забавляват своите деца. Повече от половината жители на Стария континент (58%) се обръщат към гласово-активирани умни високоговорители като помощници в отглеждането на децата. 

Проучването на световния лидер в областта на технологиите за умен дом разкрива, че мъжете са по-склонни да използват гласово активиран смарт високоговорител, като Amazon Alexa, Google Home Assistant или Apple Home Pod, като начин да забавляват децата. На практика 62% от европейските мъже признават, че са по-склонни да разчитат на помощ от интелигентен високоговорител, активиран с глас, в сравнение с 54% от жените.

Какво показва проучването?

Изследването на D-Link обхваща повече от 8000 души в Обединеното кралство, Франция, Италия, Германия и Испания. Получените резултати сочат, че потребителите в Испания са най-склонни да ползват технологията, за да освободят време за себе си. Близо три четвърти (72%) от хората в тази държава биха помислили за гласово активиран високоговорител, за да забавляват децата си. Следват 67% от хората в Италия, 58% от тези във Франция и под половината във Великобритания (49%) и Германия (44%).

Като част от проучването D-Link изследва също възприемането и въздействието на гласово активираните интелигентни високоговорители от и върху по-младите поколения. Преобладаващата част от европейците (81%) смятат, че редовното използване на технология за гласов асистент може да изгради увереност на детето в използването на технологиите като цяло. В допълнение 77% от европейците смятат също, че децата са по-добри от възрастните в използването и управлението на гласово активирани интелигентни високоговорители в дома. 

  • 68% от европейците споделят, че използването на гласова технология насърчава или ще насърчи развитието на говора при децата. Въпреки това близо половината (49%) от европейците са съгласни, че управлението на Amazon Alexa, Google Home Assistant или Apple Home Pod има потенциала да насърчи децата да бъдат по-малко любезни и да забравят думички като „благодаря и „за мен е удоволствие“ в ежедневното си общуване.
  • Проучването на D-Link сочи още, че почти половината от европейците (46%) биха се обърнали към своя гласов активиран умен високоговорител, за да получат аргументи в даден спор. Това заменя традиционните начини за намиране на информация, като енциклопедии (42%) или проверка в интернет (28%).
  • „Гласово активираните умни високоговорители се превръщат в норма за хиляди хора в цяла Европа. Според нашето изследване 65% от европейците в момента притежават или планират да закупят такова устройство за дома си. Резултатите показват влиянието, което технологията, контролирана с глас, има или ще има върху семейния живот, както и потенциала от използването на такава технология върху всички възрасти. От улеснение на ежедневието ни до това да се даде възможност на децата и възрастните да станат по-уверени в използването на технологиите, бъдещото въздействие на гласово активираната технология със сигурност е вълнуващо“, споделя Кевин Уен, президент на D-Link Европа, коментирайки резултатите от изследването.

Повече от 3 десетилетия D-Link е лидер в създаването и разработването на технологии, които улесняват ежедневните ни задачи и подобряват интернет свързаността в домовете и офисите по света. Следвайки тази своя стратегия, през 2019 г. компанията пусна най-новата си гама Wi-Fi рутери за дома - EXO Smart Mesh Wi-Fi (DIR-1960, DIR-2660 и DIR-3060), които се предлагат с вградена защита от McAfee. 

За D-Link

Повече от 30 години D-Link проектира, разработва и произвежда признати от специалисти и потребители мрежови продукти, продукти за безжична свързаност, видеонаблюдение, сторидж и автоматизация на дома. Като лидер в решенията за свързаност, D-Link трансформира компютърните мрежи на бизнес клиентите и им предоставя възможности да оперират по-ефективно. Компанията е ключов поддръжник на концепцията за интелигентен дом и предоставя на хората лесни и достъпни средства за наблюдение, контрол и автоматизация на дома чрез таблет или телефон от всяко кътче на планетата.

D-Link представя своя широк набор от иновативни, високопроизводителни и интуитивни технологии на бизнес клиенти и частни потребители, чрез своята глобална мрежа от търговски обекти, дилъри и доставчици на услуги.

Следвайте D-Link в социалните мрежи Facebook, Twitter и LinkedIn.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Цветков VIP
Електроуслуги, София
36 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
12 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
7 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
29 извършени проекта