Как да декорираме пространството около телевизора така, че той да стане част от интериора

Публикувано на 21/10/2021 от Anna Stankova | Последна редакция на 30/11/2021 | Видяно 13 402 пъти

Да превърнеш интериора на дневната в произведение на изкуството, е истинско предизвикателство. И макар да не ни се иска, често нейният вид зависи от това какъв е декорът около пространството, където стои телевизорът. Именно около него се заформя акцентната точка в стаята. А да декорираме това кътче, е много повече от това просто да поставим телевизора върху шкаф или рафт. 

Да пренесем дизайнът на всекидневната на следващо ниво не е сложно начинание. Необходимо е единствено да украсим площта около телевизионна стойка така, че да е в унисон с цялостната естетика на стаята. 

За да се възползвате от възможността да внесете нотка индивидуалност и красота във вашата всекидневна, тук ви представяме няколко идеи за декориране на пространството около телевизора, които ще помогнат той да стане неразделна част от интериора.


Поиграйте с формите

За да бъде един интериор стилен и красив, е важно в него да присъства усещане за динамика. Имате възможност да предизвикате повече движение в стаята, като поиграете с мебелите и техните форми. За постигане на тази цел, е добре мебелите около телевизора да бъдат такива, които се различават по височина, материал, цвят, текстура и форма. Не бива обаче декорът да бъде прекалено смел или да разсейва погледа. По този начин би се отнел фокуса от телевизора. А именно той трябва да бъде в главната роля. Вместо това, върху ТВ шкафа добавете фин елемент - декоративен елемент или аксесоар. Например свещник, скулптура, ваза или друг елемент, който пасва на стила ви. 


По-малкото е повече

Ако съвременният минимализъм е естетиката, която отговаря на вашата същност, то тогава е добре интериорът на всекидневната да е максимално изчистен. За предпочитане е декоративните елементи в нея да бъдат в неутралната гама. Включително и стойката за телевизор. По този начин ще сте сигурни, че пространството в хола е чисто и свежо, а усещането за простор и мекота – преобладаващо. 

  • Когато избирате ТВ шкаф, ви съветваме да заложите на такъв в сиво, бяло, бежово или черно. За да бъде дизайнът композиционно цял, поставете няколко декоративни елементи в меки, приглушени цветове с подобни форми, тонове и височини. Когато говорим за минимализъм, по-малкото е повече.


Модерен шик с нотка ретро усещане

Една от неотминаващите тенденции в интериорния дизайн е комбинирането на модерен и ретро дизайн. Да пренесете тази несъмнено атрактивна естетика във вашата всекидневна не е трудно. Необходими са ви ТВ модул или шкаф, който носи ретро усещане и пасва в добре цветово оформено помещение, в което присъстват красиви модерни елементи - скулптури, свещници, меки акцентни цветове, геометрични форми и предмети, вдъхновени от 70-те години на миналия век. 

За постигането на естетика, въплъщаваща модерен шик с нотка ретро усещане, е важно да бъдете смели, когато избирате декоративни елементи. Не се страхувайте да комбинирате материали и форми и се уверете, че в интериора присъстват няколко елемента от дърво или с дървен финиш. Те ще ви помогнат да създадете малко по-топла и уютна среда, в иначе модерната всекидневна.


Изберете три до четири декоративни елемента

Умението да декорирате, както всяко друго, се придобива с практика. Да декорирате пространството около телевизора, без то да изглежда претупано и без да задушава атмосферата, може да бъде малко по-сложно начинание. Можете да си помогнете и да улесните процеса, като си дадете лимит от елементи, които да ползвате при декорирането. Хубаво е те да бъдат в диапазона от три до четири. А подредбата на аксесоарите е нещото, което визуално ще сплоти отделните предмети. 

Може да започнете с книга, ваза или свещник, с които да добавите малко височина. Друг сполучлив вариант е да групирате декора си с декоративна тава. Така ще внесете ред и цвят в интериора на дневната.


Помислете вертикално

Когато разполагате с много декоративни елементи, но малко пространство, където да ги поставите, е важно да мислите вертикално. Разгърнете мисълта си отвъд обикновеното декориране на стойката за телевизор и обърнете внимание на пространството до нея. Поставянето на библиотеки от двете страни на ТВ шкафа, ще ви даде още повече място, върху което да развихрите въображението си и да пренесете част от личността си. На пазара се предлагат множество варианти, които инкомпорират ТВ шкаф и библиотека в един модул. Това интериорно решение би ви помогнало да спестите още повече пространство в дневната! А и рафтовете за книги не служат само за поставяне на книги - върху тях може да разположите и кошници, които още повече биха допринесли за организацията в помещението, както и вази, абстрактни скулптури и снимки. Разбира се, книгите могат перфектно да работят в комбинация с тези елементи. Те даже биха допринесли за по-разчупената естетика, добавяйки повече текстура и форми в дизайна. 

ТВ шкафовете са важна част от интериора на всяка всекидневна. За избора на качествен, стилен и функционален такъв, може да разчитате на партньорите ни от Мебели Виденов. В техните онлайн и физически магазини ще откриете огромно разнообразие от продукти, пасващи на всеки интериорен стил.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Емо Петров VIP
Цялостен ремонт, София
118 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта