Какво да направим със стените на детската стая, за да постигнем креативен и впечатляващ декор

Публикувано на 16/03/2020 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 16/03/2020 | Видяно 5 693 пъти

Желаете да превърнете стаята на детето си в приказен и различен свят, но не знаете откъде да започнете? Отговорът е лесен – концентрирайте се върху стените. Трансформацията на само една от тях е достатъчна, за да постигнете различен и уникален дизайн за цялото пространство.

Тази статия ще ви предложи няколко прости решения за трансформации на стени в детската, които да стимулират творческия ви потенциал. Разгледайте снимките в текста по-долу и забравете предразсъдъците. Няма как да не се убедите, че стените в детската стая са най-креативното и благодатно бяло платно, което някога е съществувало.

Ако искате да промените стените в детската стая, винаги можете да намерите добър помощник в лицето на майсторите, регистрирани в платформата на MaistorPlus.


Как да изрисуваме стените си?

Когато вземем решение да трансформираме стените в детската стая с рисунка е важно да мислим смело и експериментално.

  • Първата стъпка към целта е да си направим план, още повече че ще се заемаме с едно на пръв път рисково начинание. Особено ако го правим сами.
  • И макар и някои от нас да изпитват основателна доза страх да пристъпят към изрисуване на цяла картина върху стена това начинание може да не е и толкова трудно. Като най-добър вариант за отправна точка е да използвате някое изображение, което сте харесали. И след това да развихрите възможностите си. 
  • Алтернативата на една дръзка рисунка върху цялата стена е да изберем по-скоро парченце стена, върху която да развихрим въображението си. На колкото по-изчистен и концептуален план се спрем, толкова по-безопасно би се развил и проектът ни.
  • Ако останете доволни от резултата, това би било стимул след време да трансформирате и цялата стена.

Вижте още: 5 идеи за вмъкване на образователни елементи в декорацията на стената на детската стая


Лесна географска трансформация

Един от най-лесните и безопасни варианти да трансформираме цялата стена на детската е като заложим на някоя от класическите теми с готово решение – например образователна. На снимката по-горе е предложен стилен географски вариант за трансформация на стена чрез карта на света.

  • Освен интересния декор, в такава детска стая детето ви неусетно би подобрило и знанията си по география.
  • Хубаво би било да съобразите цялостния дизайн на стаята с цветовете на картата. По този начин акцентът на стената ще бъде част от дизайна.
  • Най-лесно подобен ефект се постига с помощта на тапети. Може обаче и да заложите на стикери, които са по-лесни за поставяне, но не и толкова ефектни.

Вижте още: 5 сладки и евтини идеи как да внесете цвят и настроение в детската стая


Стена в стил „Направи си сам“

Друг вид преобразуване на стена в детската бихме постигнали, ако приложим решение в стил „направи си сам“. По този начин, освен че ще спестим бюджет, бихме стимулирали въображението на детето си в майсторенето на различни неща, което би довело и до формиране на нови умения в бъдеще.

  • Семпло и лесно решение за превръщане на стената в детската в място за съхранение чрез просто конопено въже.
  • Така чрез изпъването на напречни кръстосани въжета можем да направим множество къщички за любимите играчки, които да разположим върху цялата стена.
  • Видимостта на съхраняваните вещи не би ни лишила и от търсения артистичен ефект.


Стена на спортна тематика

Спортната тема е изключително актуална за детската стая. Някои родители дори отиват стъпка напред и монтират в детските си стаи прости фитнес уреди, баскетболни кошове и други.

Можете ли да си представите детето ви да тренира катерене в родния си дом? Може да звучи невероятно, но е напълно осъществимо! 

  • За реализирането на подобна стена ще трябва да прикрепите съответни съоръжения.
  • Хубаво би било да помислите и за сигурността на хлапето и да монтирате помощни средства. 

Постигането на уникален дизайн в детската стая често може да бъде постигнато и само чрез трансформиране на една от стените. Възможностите за това са неограничени – от стилни рисунки и апликации до цялостни спортни съоръжения.

За съдействие при реализация на проекта ви, не се колебайте да потърсите специалистите, регистрирани в платформата на MaistorPlus. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта