Спални - цени

Публикувано на 27/04/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 27/04/2017 | Видяно 8 826 пъти

Закупуването на спалня е изключително отговорно решение, тъй като тя е сред най-масивните, често използвани и важни мебели в дома. Веднъж добре инвестираните пари, могат да се възвръщат години наред, осигурявайки ви максимален комфорт, наслада и пълноценна почивка. За съжаление, изборът на спалня може да е доста труден, тъй като на пазара вече има всевъзможни фирми, предлагащи цели легла или само рамки/матраци. Пред вас стои огромен избор, а вие се чувствате объркани и не знаете кое е най-икономичното и оптимално решение. Ако е така, значи сте на правилното място. В тази статия ще изясним най-важните подробности по разходите, които трябва да предвидите за закупуването на спалня, и ще ви дадем ценни съвети, които неминуемо ще ви бъдат от полза при вземането на решение. А когато вече сте готови да премиете към следваща стъпка, изберете най-добрите професионалисти, които да изградят мечтаното от вас легло!


Избор на подходящата рамка

Рамките за легло могат изключително много да варират. Ние ви съветваме да подходите целеустремено и планирано - на първо място, постарайте се да определите стила на жилището си и с него да съобразите вида рамка. Ако жилището ви е в минималистичен дизайн, то е най-добре да се спрете на много изчистена рамка от една цяла платформа, без никакви допълнителни извивки, декорации и пр. Ако обаче сте любители на винтидж или друг изразителен стил, то със сигурност можете да си позволите да разгърнете въображението си. Тук е моментът и да решите дали искате легло с плот зад възглавниците или предпочитате да изградите такъв върху самата стена. Имайте предвид, че всеки допълнителен компонент прави леглото по-тежко, което ограничава подвижността му, в случай че решите да правите разместване.


Рамки за спалня - цени

В зависимост от размера и вида, подматрачните рамки могат да варират в изключително широк ценови диапазон.

  • Леглата един персон със стандартна (обикновена/икономична) конструкция, най-често могат да бъдат закупени на цени между 40 и 100 лв.
  • За два персона, цените са приблизително между 50 и 200 лв., съответно средно около 100-150 лв.
  • Ако обаче желаете специален вид дърво или друг материал и нестандартна форма с много компоненти, това би могло значително да оскъпи рамката, като тук се взема предвид не само самата сложност на конструкцията на леглото ви, но и труда по неговата направа. 

Виж още: Детски легла – цени


Какъв матрак да изберете?

Вече съществуват много разнообразни видове матраци - от мемори пяна, пенолатекс, полиуретанова пяна, пружини и други. В миналото матраците бяха изградени предимно с пружинен механизъм, който макар добрата си издръжливост, често се смята за некомфортен. Матраците, изградени от различни видове пяна, са изключително популярни днес и много хора решават да се спрат именно на такъв, тъй като рекламата им е много голяма и атрактивна. Необходимо е обаче да внимавате - не се изкушавайте да изберете евтин матрак, независимо от вида пяна, тъй като те са с ниска плътност и се захабяват много бързо, а често са и неудобни. Един от най-оптималните варианти е матрак с джоб-система - това означава, че матракът е изграден от пружинки, всяка от които е поставена в отделно текстилно джобче. Това допринася за чувството на комфорт, а същевременно прави матрака изключително издръжлив.


Разходи за покупката на матрак

Всички цени, които ще ви представим, варират в зависимост от размера на матрака, затова и ценовите диапазони са големи.

  • Пружинните матраци могат да се намерят между 50 и 200 лв., в зависимост от качеството.
  • Матраците от пружина със слой полиуретанова пяна са малко по-скъпи - средно между 80-230 лв.
  • Изработените от полимерна пяна легла често се водят "ортопедични", изработката им е скъпа, съответно и цените - около 170-500 лв.
  • А тези от мемори пяна са приблизително 200-500 лв.
  • Джоб-системата също е сред скъпите варианти на цени между 200-700 лв.

Както виждате, вариантите са много, затова се консултирайте със специалист, преди да вземете решение. Задължително е да изберете матрак, който да е съобразен с вас самите - това включва и различни видове заболявания, травми и други, при които ортопедичните матраци могат да бъдат от изключително голяма полза.

Виж още: Лепене на тапети - цени


Нестандартни и луксозни легла

Ако разполагате с повече пари, то вероятно би ви поблазнила идеята да си закупите голям матрак с нестандартна форма, изработен от луксозни материали, който да се превърне в "крал" на спалнята ви. Добре е обаче, преди това, да се информирате за особеностите на подобен вид легло. Много от тях за изработени с много специфична конструкция, за което дизайнерите са предвидили и специален матрак, съобразен с формите на рамката. Често тези матраци са вградени в самата конструкция, но дори и да не са - тяхната подмяна е изключително трудна задача и ще ви коства повече разходи. Каквото и да изберете обаче, не забравяйте, че специалистите по изработка на мебели по поръчка са на ваше разположение! Пуснете безплатна заявка за изпълнение на проект и ще получите най-добрите оферти - разгледайте ги и решете сами на кого да се доверите!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ VIP
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
12 извършени проекта