Умна джаджа зорко бди над съня ни, спасява от безсъние

Публикувано на 19/09/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 3 795 пъти

За да сте в добра кондиция и да се чувствате изпълнени с енергия, ви е необходим дълбок и качествен сън. Понякога за целта е нужно просто да си легнете навреме, но се случва от преумора, стрес или други причини нощната почивка да не е достатъчна. Ако това продължава дълго време, ставате раздразнителни и апатични.

Но не е нужно да се стига до там. Един от умните начини да се справите с подобно положение е да си осигурите верен технологичен приятел, който ще ви напътства в борбата срещу недостатъчния нощен сън.


Нощен страж край леглото ви

Това интелигентно устройство засича вашето поведение по време на сън и следи какви са условията в спалнята ви, включително нива на шум, светлина, температура, влажност и наличните частици във въздуха. Джаджата ви буди сутрин в правилния момент на съответния цикъл на съня.

Вижте още: 8 изобретателни легла за малки спални


Иновативна идея в три части

Нощният ви помощник се състои от три части: сензорна основа, част, проследяваща съня ви, и мобилно приложение. Основата стои на шкафче или масичка до леглото и засича какво се случва около вас, докато спите. Запаметява също кои събития пречат на пълноценната ви почивка.

Втората част се закрепя за възглавницата ви и зорко бди над съня ви.

Приложението, което е налично и iPhone, и за телефони под Android,пък ви позволява да научите доколко добре сте спали през съответната нощ и дори ви дава уникални точки, спечелени от съня ви.


Спасение срещу безсънието

Умното устройство ще се погрижи за вас, в случай че не успявате да заспите. Достатъчно е да активирате вградената му способност да издава успокояващи и приспивни звуци, благодарение на които неусетно се унасяте.

Вижте още: Кой е най-подходящият цвят за вашата спалня


Споделена джаджа за двама

Малката високотехнологична топка позволява едновременното отчитане на състоянието на съня на двама души. Тоест с една и съща основа се предлагат по две прикрепящи се за възглавницата части. Така на сутринта с вашата половинка можете да проверявате кой се е наспал по-добре и кой е събрал повече точки в своя профил на мобилното приложение.

Не забравяйте, че за добрия сън огромно значение имат и мебелите в спалнята, най-вече, разбира се, леглото. За да се сдобиете с такова, което да е подходящо точно за вас и за помещението, в което спите, можете да се обърнете към майстор на мебели по поръчка.

В MaistorPlus имате възможност да пуснете безплатна заявка за своя проект и да получите конкурентни оферти от различни фирми. В техните профили при нас също така можете да намерите повече информация за тях, както и отзиви от предишните им клиенти.

 


Тагове:

Умен дом

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта