Тенденции 2023: най-актуалните решения в дизайна на банята

Публикувано на 19/01/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 19/01/2023 | Видяно 8 411 пъти

Смарт устройства, природни материали и смели детайли - това ще са новите елементи на модерната баня с дизайнерски привкус през 2023 година. Вземете всичко това предвид, ако искате да сте на гребена на новата вълна, идваща с годината на Черния заек.

 


СПА-зона и натурални материали

Последните няколко години промениха доста неща, в това число и нашия дом, който по време на пандемията се превърна във всичко за нас  - от семейно огнище до офис и кино зала. Редом с това и банята придоби съвсем ново предназначение, превръщайки се от място за сутрешен и вечерен тоалет до пълноценна зона за релакс и възстановяване. Новините са още по-оптимистични - през новата 2023 година тази тенденция ще се развие още повече.

За да превърнете банята си в СПА - зона обърнете внимание на всички необходими детайли - удобни поставки за необходимата козметика, ароматни свещи и светлини, приятна музика и отпускащи сетивата звуци. Не забравяйте и поставка за таблета. Какво по-приятно от вана с етерични масла и любим сериал в студена зимна вечер.

За създаването на тази релаксираща атмосфера влияние оказват и материалите в банята. Всички знаем за възстановяващото въздействие на природата върху нашето емоционално състояние и добре да я внесем в дома си. В този случай в банята. Използвайте повече натурални материали като дърво, мрамор, а защо не и естествени растения. Това ще помогне да се създаде топла, успокояваща атмосфера.


Светли тонове, релефни текстури и неправилни форми

Светла цветова гама се свързва с чистота и спокойствието, което също ще Ви помогне да се отпуснете след натоварен ден. В случай не говори за "стерилното" бяло, а за по-топлите му нюанси. Може да изберете елегантното бежово, което да гарнирате със златни орнаменти и подходяща светлина.

Последните години наложиха и релефните текстури, в които светлите оттенъци изглеждат по-динамични.  Оребрените повърхности на шкафовете, душ-кабини от стъкло с метални орнаменти правят интериора в банята многопластов и много интересен.

През 2023 правите линии и ъгли отстъпват мястото на меките, заоблени форми. Най-лесният начин да внесете модерните тенденции в банята е да избере кръгло или овално огледало, а защо не такова в леко неправилна овална форма. Това вече ще стои като дизайнерски елемент в обзавеждането.


Цветен мрамор и луксозно осветление

Не е много обичайно да облицоваме банята си с мраморни плочи, но когато става дума за тенденции необичайното е съвсем в реда на нещата. През новата година дизайнерите ще обръщат погледи все по-често към цветните нюанси на луксозния материал - розово, зелено, жълто...опознайте цялата палитра преди да направите своя избор.

Луксозно през новата година ще бъде и осветлението - кристал в осветителните тела, висящи лампи ще красят не само хола и спалнята, но и банята. Като ще е пищно, нека бъде пищно. Красивите осветителни тела ще изпълват със светлина пространството и ще добавят нотка тържественост и разкош.


Съвременните технологии и комбинация от стилове

Умните устройства превземат и банята, не само офиса и колата ни. LED индикатори за температурата на водата,  чувствителни на допир диспенсъри за сапун, устойчиви на влага музикални високоговорители са само няколко малки допълнения, които ще направят банята по-стилна и удобна.

Това разбира се не означава, че не можем да решим интериора в банята в любимия си стил. За щастие новата година ще  остави ново предизвикателство, а именно умелото съчетаване на различни стилове и от различни епохи. Това винаги изглежда много ефектно. Опитайте да разнообразите минимализма в банята с огледало в пищна позлатена рамка или пък вместо винтидж шкаф под умивалника. Ефектът ще бъде wow.

А за да се получи уникален интериора Ви доверете проекта си на нашите професионалисти. Проекта може да заявите тук, а да разгледате списъка със опитните специалисти тук.

И един бонус - закритите решения за съхранение позволяват да се поддържа ред в помещенията, но пък ако поставите няколко открити рафтове, на които да подредите красиво вещите си в банята, ще внесете много уют и оригиналност.

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта