Преди и след: 5 бани с впечатляващи трансформации

Публикувано на 18/09/2018 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 18/09/2018 | Видяно 13 699 пъти

Денят ни трудно може да започне официално, преди да сме си измили очите. А след като извършим този сутрешен ритуал и фокусът ни се намести, е желателно обстановката наоколо да е приятна за гледане. Ето защо е толкова важно да поддържаме своята баня в оптимално състояние. Това, изглежда, е било ясно и за собствениците на 5-те хигиенни помещения, чиито впечатляващи трансформации предстои да разгледаме сега. Ако видяното вдъхнови и вас да предприемете освежителен или основен ремонт, регистрираните в платформата ни специалисти са на ваше разположение.

Насочваме се веднага към първата баня, която е показана на изображението тук. След приличния си, но същевременно скучен вид отляво, тя е приела нов, стилен и свеж облик. Стените вече се къпят в небесно сини нюанси, а душ-кабината се е разделила с матираните си стени, за да могат новите ѝ, прозрачни прегради, визуално да отворят пространството. Старото и тромаво присъствие на ваната сега е далеч по-деликатно.


Сбогом, ъглова вана!

Вероятно някога лявата версия на банята е претендирала за изисканост. В един момент обаче атмосферата в нея натежава под натиска на тъмнооранжевите стени и масивната ъглова вана. Тогава собствениците решават да кажат сбогом на последната, а позитивният резултат от това решение виждаме вдясно. Обновената баня изглежда много по-приветлива и уютна благодарение на новите си придобивки. Отляво са се появили дървени шкафчета, на фона на пременени в много по-светъл цвят стени. Щорите при прозорците са сменени и повдигнати и вече разкриват красивата гледка отвън. Ваната сега е по-компактна и е снабдена с дървена поставка, където може да се сложи книга или пък чаша с отпускащо питие.


От потискаща невзрачност към елегантен лукс

Преди да получи своята трансформация, разглежданата тук баня трудно може да бъде запомнена с нещо съществено. Старомодни и невзрачни плочки по пода, не особено впечатляващи цветови комбинации, видимо похабени вратички на шкафчетата под мивките. Дори и светлината не демонстрира кой знае колко силно желание да проникне в това помещение. И точно подсиленото ѝ присъствие е първото, което забелязваме в преобразеното вече помещение.

Двукрилият прозорец се е лишил от средната си вертикална преграда, за да могат слънчевите лъчи свободно да се разхождат по белия мрамор, заменил предишните скучни плочки. Върху него се е настанила кокетна бяла вана. Златистите ѝ батерии отлично кореспондират с тези при мивките вдясно и дръжките на новите тъмнокафяви вратички на шкафчетата. Заедно с двата черни аплика от двете страни на огледалото, създават една внушителна, луксозна атмосфера.  

Вижте още: Преди и след: Как обикновената баня се превръща в лукс


Трансформация на баня с дъх на лазур

Необходими са няколко секунди в повече, за да можем да разпознаем, че показаното отляво помещение в действителност е баня. По-скоро наподобява леко разхвърляна стая, използвана частично и като склад, в който някой е забравил ваната си. А на фона на и без това лишената от логика обстановка, похабеното зелено килимче е поредният изгубил мястото си детайл. Последният обаче е лишен от възможността да разваля доброто впечатление от преобразяването, което виждаме вдясно.

Подът е пременен с винилова настилка с чудесна имитация на естествен дървен паркет. На фона се откроява бяла вана с асиметрична форма. Стените над нея навяват спомени с нежното си лазурно присъствие, след като по тях четката е отмила старите безлични нюанси. По този начин и малките квадратни прозорчета успяват да се превърнат в симпатичен акцент от интериора.


Баня, преобразена до неузнаваемост!

На пръв поглед показаната отляво баня няма нужда от сериозни промени. Чиста, спретната, цветовете са прилично комбинирани. И все пак има нещо притеснително в нея. Сгушената в горния десен ъгъл душ-кабинка е в състояние да пробуди и най-дълбоко заспалата клаустрофобия, а ваната изглежда като притисната в менгеме между маслинено зелените стени.

Всичко това е поправено в трансформираното вече помещение, което се радва на новото си винтидж излъчване. Ваната е разрушила всички прегради около себе си и се е сдобила със сребристи крачета и приятна овална форма. Компания ѝ прави деликатно обособена с прозрачни стени душ кабинка на фона на мраморен под и подобни на сиви тухлички плочки по стените. Прекомерната строгост е успешно елиминирана с помощта на прекрасен килим с тъмносини и червеникави мотиви.

Реализирайте трансформиращ ремонт на баня и в своя дом, като се доверите на доказаните професиоанилисти, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още сега, за да получите конкурентни оферти от изпълнители близо до вас. Разгледайте и сравнете профили и репутации на кандидатите, преценете откривате ли сред тях точния за вас и го наемете. След успешното завършване на ремонтните дейности, споделете оценката си в сайта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта