Пренесете лятото у дома, като се вдъхновите от морския стил в интериора

Публикувано на 08/09/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 08/09/2017 | Видяно 4 258 пъти

Необятно синьо море, топъл пясък и фантастичният аромат на лято, който често се опитваме да хванем в бутилка и да пренесем обратно в големия град. Този блян вече е постижим с помощта на опитен интериорен дизайнер, който да превърне скучния градски апартамент в едно артистично и красиво пространство, вдъхновено от морския бряг! Запознайте се с идеите на професионалистите за всички основни помещения у дома, така че по-лесно да съобразите избора на цветове, мебели и декорации. Независимо дали ще заложите на частично освежаване на апартамента си или ще се захванете с неговия цялостен ремонт, доказани майстори, регистрирани в MaistorPlus, са насреща, за да ви помогнат да сбъднете и най-смелите си интериорни мечти!


Дневната среща синьо и бяло в една страхотна комбинация

Дневната в морски стил е просторна и свежа, като често е обединена в общо помещение, заедно с кухня или трапезария. Изчистените бели стени и дървото на пода са страхотна основа за изграждането на една наистина елегантна и артистична обстановка, вдъхновена от красивите морски дълбини. От гледна точка на обзавеждането, тук доминираща роля има класическото съчетание от елементи в синьо и бяло, които могат да бъдат умело разчупени с детайли в кафяво, бежово и зелено. Поставете в дневната ефектни картини, изобразяващи бурни вълни или пък красиви морски създания, които да разчупят иначе семплата обстановка и да ѝ вдъхнат живот. Често в хола, подчинен на морския стил, откриваме макети на кораби и лодки, които са поставени на почетно място около дивана или телевизора, така че да привличат вниманието още от прага на помещението.

Виж още: Щастливият живот започва от дома - датският hygge стил и как да го приложим в своето жилище?


Бихте ли поставили практичен модул във вид на лодка в кухнята?

Морският стил съвсем не е запазена марка само за уютната дневна. Днес той преобразява и кухнята, като ѝ придава неповторимо очарование и усещане за хармония. Тук разполагате с няколко подхода към усвояване на пространството, които обаче несъмнено ще превърнат кухнята в любимата ви стая у дома. Първият вариант е да заложите на кухненско обзавеждане с класически дизайн, като обърнете по-специално внимание на цветовете и материалите – добре е да съчетаете елементи в бяло и синьо, както и дърво, така че да създадете едно функционално, но и красиво помещение. Втората идея ви позволява да развихрите въображението си и да пренесете ефектни миди, рапани и риби в облика на кухнята, като използвате оригинални декорации и аксесоари. Ако пък сте решени да превърнете кухнята си в истински круизен кораб, то инвестирайте в изграждането на дизайнерски кухненски остров, наподобяващ дървена лодка. Хитро, нали?


Трапезарията е кокетна и артистична

Пресъздайте приятните вечери, прекарани с приятели на плажа, като създадете свежа и красива зона за хранене у дома. Ако търсите временно решение, вдъхновено от топлите летни месеци, то заложете на красиви декоративни елементи под формата на миди, риби и плавателни съдове, които можете лесно да премахнете от интериора още при първите паднали есенни листа. В случай че сте настроени авантюристично и искате да пренесете морския бряг в трапезарията, инвестирайте в ефектен фототапет, който да разчупи семплото помещение. За да не стане то твърде тъмно и претрупано, добре е да съчетаете тапета с изчистени бели стени и семпло обзавеждане, подчинено на характерните цветове за морския стил, а именно - бяло, синьо, зелено и кафяво.

Виж още: Скандинавският стил завладява кухнята и през 2017 г.


Спалнята предразполага към отмора и релакс

Спалнята е онова кътче у дома, което трябва да предразполага към отмора и релакс по всяко време на годината. Ето защо е важно да подберете качествени материали и успокояващи цветове, които в комбинация да създадат една наистина хармонична обстановка. Тук например интериорните дизайнери залагат на класическата комбинация от бяло, синьо и дърво, която е характерна за жилищата, подчинени на морския стил. Тъмната стена зад леглото представлява стилен акцент от облика на спалнята, като е уместно допълнена от картина, изобразяваща октопод. Опитайте се да си представите помещението без картината и сами ще се убедите, че този наглед малък детайл всъщност е ключов елемент от визията на помещението, вдъхновена от красивите морски дълбини.


С тази детска стая навлизаме директно в дълбоки води

Морето има силата едновременно да успокоява и вдъхновява, затова не е изненадващо, че то често дава идея на дизайнерите да пренесат мотивите му и в интериора. Детската стая съвсем не е изключение и помещението, което ви представяме днес, доказва, че изграждането на „работно кътче“ за малкия морски биолог у дома съвсем не е невъзможно. Независимо дали ще се спрете на компромисен вариант от обзавеждане в синьо, бяло и жълто или пък ще инвестирате в изграждането на ефектна подова настилка и облик за тавана, едно е сигурно – всяка детска стая, подчинена на морския стил, трябва да разполага с красиви декоративни рибки, костенурки и морски звезди! А вие как бихте съчетали тези елементи с останалата част от обзавеждането на детската стая?

Виж още: Как да разположим мебелите в малката детска стая?


Банята е изчистена и функционална

Комбинацията от синьо и бяло често присъства в модерната баня, пък дори и тя да не е подчинена именно на морския стил в интериора. Ако обаче сте решени да преобразите напълно помещението, като въплътите в облика му красиви декоративни детайли, вдъхновени от морските дълбини, то вземете пример от тази съвременна баня. Тя разполага с изчистена основа от бели плочки, като едно доказано успешно решение, което създава впечатление за чистота и простор. На места обаче майсторите поставят ефектни плочки, наподобяващи на вид лъскавите люспи и нюансите на риби и други екзотични създания, обитаващи морското дъно. Особено в съчетание с голямо огледало, оригинални осветителни тела и малки декорации под формата на миди или перли, тази идея може напълно да промени начина, по който възприемаме банята у дома!

Вдъхновете се от тези креативни идеи за вплитане на морския стил в интериора на съвременния дом! Как бихте съчетали вие тези елементи с останалата част от дизайна на дома? Споделете с нас впечатленията си, а новият облик на дома поверете в ръцете на нашите опитни професионалисти, като пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
29 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
108 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
9 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта