Тапети - цени

Публикувано на 28/10/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/12/2018 | Видяно 4 859 пъти

Поставянето на тапети е лесно и достъпно решение за освежаване на стените, което често намира място в българския дом. И макар тапетите да бяха по-популярни през 20 век, днес те все още имат богато приложение в домакинствата, като вече обхващат не само спалнята и детската стая, но дори помещения с висока влажност като кухнята и банята. Каква сума обаче е необходимо да инвестираме в материали, така че да постигнем желания резултат? Нека да сравним цените на различните видове тапети за стени, така че да открием баланса между цена и качество. За правилното поставяне на този тип стенно покрие пък потърсете съдействие от опитните майстори, регистрирани в нашата платформа!


Симплекс тапетите са подходящи за напълно гладки стени

Еднослойните хартиени тапети, познати още като симплекс, са чудесно решение за гладките и изчистени стени на вашата дневна или спалня. Макар да се предлагат в огромно разнообразие от десени обаче, симплекс тапетите няма да издържат дълго на натиска от неспирните детски игри, поради което е добре да ги избягвате в помещения с интензивно замърсяване като детската стая и коридора например. Поставянето на подобни тапети е наистина лесно – необходимо е единствено да поставите тънък слой лепило, след което да притиснете с мека кърпа, така че да не останат подутини на стената.

  • Цените за този вид тапети също са изключително ниски и варират в диапазона между 3.50 – 5.50 лв. за ролка, която най-често е с размери 0.53 метра ширина х 10 м. дължина.

Виж още: Кухненски маси - цени


Дуплекс тапетите са идеално решение за вашата дневна или спалня

Дуплекс тапетите се явяват по-скъпа, но и по-качествена алтернатива на симплекс тапетите. Те са произведени от два слоя хартия и се предлагат в огромно разнообразие от цветове и шарки, така че да паснат на всеки тип интериор. Приложението им обаче остава ограничено до помещения, лишени от влага и голямо количество пряка слънчева светлина, която уврежда тапетите и намалява експлоатационния им живот. Въпреки това обаче, дуплекс тапетите печелят почитатели със своята лесна поддръжка и сравнително ниска цена.

  • Цените за дуплекс тапетите зависят пряко от качеството на използвания материал и избрания десен и най-често са между 7.90 – 15 лв. за ролка с размери 0.53 метра ширина х 10 м. дължина.
  • Този вид тапети можете да откриете на средни цени между 9 и 12 лв. за ролка.


Флис тапетите запазете за стени с леки неравности

Флис тапетите са изключително модерно решение, подходящо дори за онези помещения у дома, чиито стени имат леки неравности. В основата на този тип тапети стои т.нар. „флис“, който осигурява дълготрайност и здравина на покритието, което от своя страна може да бъде, както изчистено и семпло, така и изпъстрено или дори релефно. Това превръща флис тапетите в универсално решение, което се отличава с по-нисък разход за лепило, по-здрава основа и не на последно място изключително лесно поставяне, което позволява последваща корекция.

  • Цените за флис тапети варират в по-широк диапазон, като започват от 6-7 лв. и достигат 25 и дори 32 лв. за ролка.
  • Средната цена на този вид тапети започва от 10 лв., така че съветът на специалистите тук е да не правите компромис с качеството, в името на ниската цена.

Виж още: Бюра - цени


Погрижете се за стенното покритие на банята и кухнята

Преди години приложението на тапетите се изчерпваше единствено до сухите помещения с относително гладки стени. Днес обаче този тип стенни покрития намират място и в дизайна на банята и кухнята. За целта тапетите за мокри помещения са снабдени с допълнително покритие от ПВЦ, разположено върху хартиената основа, което не позволява на водата да проникне под повърхността и да разруши лепилото. Поставянето на този тип тапети изисква използването на специално лепило и допълнителна грижа за фугите, но пък е едно изключително интересно и бюджетно решение за съвременния дом.

  • Тапети за баня можете да откриете на цени между 15 – 30 лв. за ролка, като средната стойност е около 20-25 лв. за ролка.
  • На пазара се предлагат тапети и на цени от 15 лв. за ролка, но е добре преди да заложите на подобно стенно покритие, непременно да се допитате до специалист.

Опитен майстор за избора и поставянето на тапетите у дома пък ще откриете в MaistorPlus! Заявете проект напълно безплатно и сравнете профили, оферти и оценки от клиенти на най-добрите специалисти в областта!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Асен Асенов
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта