Индукционни котлони - цени

Публикувано на 03/01/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 24/04/2018 | Видяно 10 936 пъти

Индукционните котлони набират все по-голяма популярност в съвременните домакинства, като изумяват с интересния си начин на работа и своята завидна функционалност. Днес те са налични и на българския пазар, като се предлагат в широко разнообразие от размери и разновидности, така че да паснат на всеки дом и бюджет. Научете повече за принципа на работа на този вид уреди, като се запознаете и с ориентировъчните цени за индукционни котлони, така че да планирате по-прецизно бюджета си при покупка на подобен продукт. Съчетайте новите котлони и с практични кухненски шкафове по поръчка, като потърсите съдействие от доказаните професионалисти, регистрирани в нашата платформа!


Единичен или двоен индукционен котлон за начинаещи кулинари

Индукционният котлон работи с помощта на магнитно поле, създаващо електричество по повърхността на дъното на съда, поставен върху него. Това води до директно нагряване на съдържанието на съда, а повърхността извън него остава студена. Поради тази причина нагряването се извършва значително по-бързо, отколкото при котлоните с обикновен нагревател. Колко обаче ще ви струва подобно подобрение в кухнята?

  • Единичните индукционни котлони са идеално решение за тези от вас, които не прекарват много време в суетене около поредния си кулинарен експеримент. Те са на цени между 50 и 116 лв, като на пазара ще откриете и по-скъпи варианти от около 240-260 лв.
  • Двойните индукционни котлони са стъпка напред в овладяването на кулинарния занаят и най-често се предлагат на цени между 160 и 280 лв. По-луксозните варианти пък могат да достигнат и цени от 500-600 лв, и дори завидните 1450 лв.

Виж още: Лепене на плочки - цени


Индукционен котлон с 4 зони за опитните готвачи у дома

За да готвите с индукционен котлон, на първо място е необходимо да разполагате с подходящите съдове за целта. Използвайте само стоманени, железни и магнитни алуминиеви съдове. Всички други са неподходящи, включително обикновените алуминиеви, медни, стъклени и керамични тигани и тенджери. 

  • Оборудвайте домакинството си с вграден индукционен котлон с четири зони, който може да струва между 250 и 1300 лв в зависимост от особеностите и допълнителните функции на модела.
  • Цените на индукционните котлони от този вид могат да достигнат до 1500 и дори 2800 лв в случаите, когато са предвидени пет затоплящи зони. 

Виж още: Боядисване с латекс - цени


Готварска печка с индукционен котлон?

Почиствайте котлона винаги след употреба с мека кърпа и препарат за съдове или стъкло. Не използвайте груби почистващи средства и абразивни препарати, тъй като те ще надраскат повърхността на котлона. Можем ли обаче да заложим на печка с индукционни котлони, вместо на вграждането им в кухненския плот?

  • Компактна печка с фурна и индукционен котлон с две зони струва между 389 и 450 лв.
  • За готварската печка с индукционен котлон с четири или пет зони трябва да предвидите между 470 и 1200 лв, като в отделни случаи цените на тези уреди могат да достигнат дори 2200 лв.

Поверете оборудването на модерната кухня в ръцете на нашите опитни майстори, като пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно! В рамките на 24 часа ще получите оферти от доказани изпълнители в областта, като междувременно можете да разгледате техните профили, снимки от реализирани обекти и оценки от предишния клиенти!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта