Препоръчани специалисти и фирми за озеленяване

Направете безплатна заявка за озеленяване и бъдете подготвени всеки сезон!

Търсите ли подходяща фирма за озеленяване? MaisorPlus ви среща с най-добрите специалисти в областта, които ще превърнат идеите ви в професионално реализирани проекти. През проект за градина или друг терен и моделирането им до най-малкия детайл в декоративните елементи, всяко решение ще бъде изпълнено майсторски. Заявете проект в MaisorPlus, напълно безплатно, и до 24 часа ще получите предложения от най-добрите специалисти в България. Не е нужно да разпитвате и търсите повече, най-изгодните оферти идват до вас без усилие. Спестете време, като се свържете директно с изпълнителите и сравните с лекота различните оферти. Разгледайте техните бизнес сайтове и оставените оценки от предишни клиенти, ползвали услугата им, и се спрете на този, който максимално отговаря на вашите изисквания!

Заяви проект

Сортирай по извършени проекти Филтрирай специализирани

225 Специалисти и фирми за озеленяване

Профилна снимка - Димитър Мандински
онлайн преди 15 часа

Perfect Home

37 извършени проекта

ЕКИП ОТ СПЕЦИАЛИСТИ Цялостен или довършителен жилищен ремонт: - В и К услуги: Подмяна, ремонт на водопровод и канализация. - Цялостно изпълнение на баня. - Електро-услуги: Жилищно окабеляване, по ...
Стандартна иконка за категория Озеленяване

Ландщафт Строй ООД

2 извършени проекта

<p>&nbsp;Деиноста на &nbsp;фирма "Ландшафт Строй" ООД е в зеленото строителство и услуги/Озеленяване,проектиране,изграждане,автоматизирани поливни системи,рязане на опасни дървета по алпинитски способ ...
Стандартна иконка за категория Дърводелски услуги

Митко Койнов

55 извършени проекта

Проектиране, изработка и монтаж на конструкции от дърво за офис дом и градина. Сглобяване на новозакупени мебели и обновяване на стари. Умения и опит в махане и лепене на тапети, боядисване с латекс ...
avatar_79959_69560454367.jpg

Владимир Николов

10 извършени проекта

Основна сила и гордост - машинно безрелефно боядисване. Шпакловане. Обръщане на прозорци. Ремонти на напукани стени. Отстраняване на щети от мухъл, наводнения и пожари. Цялостно пребоядисване на входо ...
Профилна снимка - Александър Златков

Александър Александров

6 извършени проекта

Извършваме ремонт и поддръжка на домове, офиси, магазини, хотели, административни и жилищни сгради. Имаме богат опит и в довършителните строителни и строително-ремонтни дейности, луксозни и освежителн ...
avatar_67870_72826558492.jpg

Bclean

4 извършени проекта

Фирма занимаваща се с професионално почистване. Извършва всякакви видове почистване. Абонамнтно и основно почистване. Добре обучен екип с опит повече от десет години.
Стандартна иконка за категория Покривни услуги

Анани Димитров

2 извършени проекта

Работим честно и коректно с клиентите. На достъпни цени. Бригада сме с опит от 15 години.
avatar_65074_27981879563.jpg

MagicGreenLand-MGL

1 извършен проект

Озеленяване, проектиране, изграждане, разчистване и поддържане на зелени площи, паркове и градини. Поливни системи, вертикална планировка, мелиорации, консултации и фен шуй. Акредитации от Камара на А ...
avatar_5816_54107770231.jpg

Зелена Градина

1 извършен проект

Вертикално озеленяване на фасади на сгради и вътрешни стени в фоаета на бизнес сгради и частни домове. Покривно озеленяване по Европейски стандарти. Проектиране и изграждане на паркове, градини и межд ...
Стандартна иконка за категория Озеленяване

Green House

1 извършен проект

Специализирана фирма за озеленяване, поддържане на градини и тревни площи. Доверете ни се да сбъднем вашите мечти. 

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за озеленяване. Безплатно е!

Заяви проект

Последно оставени мнения за специалисти и фирми за озеленяване

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за озеленяване. Безплатно е!

Заяви проект

Последно публикувани обекти с приблизителна цена за озеленяване

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за озеленяване. Безплатно е!

Заяви проект

Какво представлява озеленяването?

Това е дейност, при която, с помощта на опитни специалисти, се извършва засаждане на избрани растителни видове. То може да бъде както външно, така и интериорно, а не по-малка популярност има и така нареченото вертикално озеленяване. Целта му е оформянето на хармонично пространство, което да ни откъсва от натовареното ежедневие и да носи уют и спокойствие. Фирмите, които работят в областта, могат да изградят изкуствено зелено пространство на всяко място, което пожелаете. Най-често услугите им се ползват за засаждането на тревни площи и цветни градини в обекти като:

 • Офиси;
 • Бизнес сгради;
 • Хотели;
 • Спортни комплекси;
 • Заведения;
 • Паркове и детски площадки;
 • Алеи и пътеки;
 • Частни градини, дворове и тераси.

 

Вижте също: Препоръчани изпълнители за озеленяване на двор

Етапи на озеленяване

Изграждането на зелени площи и цветни масиви може да бъде предизвикателство, ако не използвате помощта на озеленители. Планирането на всеки детайл е от изключителна важност. Хаотичното засаждане на растителни видове често не е условие за успех. Специалистите най-добре познават етапите, през които трябва да премине оформянето на красива градина:  

 • Изготвяне на проект за озеленяване. Като това може да бъде както проект за градина, така и за други желани от вас площи и терени, като офис пространства, тераси и балкони, кътчета в хотели и заведения. Проектирането е комплекса дейност, която включва заснемане на терена, анализ на даденостите на обекта, идейно-дендрологичен проект, посадъчна схема и трасировъчен проект.
 • Оформяне на озеленявания терен. След като е уточнено мястото, което ще се обработва, неговите параметри и специфики, се преминава към изграждането му. То може да бъде отделено с помощта на декоративни камъни, керемиди, миниатюрни или обикновени огради. Ако има повече от един участък, върху който ще се засява, се обособяват отделните сегменти. 
 • Засаждане на избраните растения и цветя. На този етап се доставят избраните растителни видове, за които предварително е уточнено, че могат да виреят на обработваемата площ, както и подходящата почвена смес. Разсадниците за декоративни растения предлагат сериозно разнообразие и често могат да ни изкушат да се захванем със засаждането сами. Без нужните познания обаче, то често е обречено на неуспех. 

 

Вижте доказани специалисти за ландшафтно проектиране

Свържете се с надеждни професионалисти за ландшафтен дизайн

Намерете препоръчани изпълнители за изграждане на поливни системи

Защо ни е нужен специалист, вместо да озеленим избрания терен сами?

Професионалните озеленители са ни необходими не само за проектиране и озеленяване на градината, но още повече при нейната поддръжка. Тъй като е жив материал, тя не спира да се развива и променя.

 • Въпреки че изглежда като нещо много приятно и лесно, с което да запълваме свободното си време, грижата за растенията си е цяла наука, изискваща време и отдаване. Прекомерната ни заетост с битови и бизнес задачи обаче трудно може да ни позволи да се посветим качествено на градинарски дейности. 
 • Не е достатъчно просто да си харесаме някакви цветя и стайни растения, или пък дръвчета, и да ги засадим, където ни харесва. Всичко трябва да е съобразено с климатичните и ландафтни особености на градината ни, или пък с тези на офиса или дома - като осветеност, например, ако озеленяваме вътрешни пространства. 
 • Трябва да сме наясно и със схемата и честотата на поливане и наторяване, за да не допуснем растенията да останат жадни или да се преполеят. 

Сега разбирате, че оформянето и грижата за зелените площи е цяло изкуство! Нека цялата работа свършат професионалистите, за вас остава само да декорирате с подходящи градински мебели и да се наслаждавате на спокойствието в новата си цветна градина!

 

Препопъчани озеленители за София
Препоръчани озеленители за Пловдив
Препоръчани озеленители за Варна
Препоръчани озеленители за Бургас
Препоръчани озеленители за Стара Загора

Услугите, които озеленяващите фирми предлагат:

Когато изберете фирма за озеленяване, наред с това, че ще се погрижи да имате професионално изготвен проект за озеленяване на градини или други предпочитани от вас терени, на същата ще можете да разчитате и за следните услуги:  

 • Изготвяне на проект за градина, но също и за офиси, заведения, тераси, паркове и други; 
 • Разчистване на терена. Преди да се премине към творчестака работа с участието на умело подбраните растения, избраната площ следва внимателно да се почисти, да се отстранят от нея ненужни предмети, отпадъци, които биха осуетили процеса. 
 • Интериорно, екстериорно и вертикално озеленяване. Първото е свързано с избор на точните стайни растения, спрямо разположението на апартамента, къщата или офиса ви, доколко те са осветени, каква е обичайната им температура. Външното, логично, предполага, зеленото оформление на балкони, тераси, дворове и т.н., а вертикалното ще превърне стените в дома и офиса ви в несравнимо естетическо и свежо преживяване;
 • Брандиране с цветя, което ще внесе чаровна нотка в корпоративните ви събития и бизнес кампании. 
 • Изграждане на декоративни пътеки и настилки, които са неизменна част от цялостната картина на реализирания проект за градина.
 • Скални кътове и алпинеуми, които правят усещането, че сте близо до природата още по-силно. 
 • Съоръжения за поливане и водни ефекти, за да сте спокойни, че цветята и растенията ви ще получават от живителната течност когато и по-колкото им е необходимо.
 • Градинско осветление, което ще превърне нощната ви градина в приказно събитие.
 • Градинско озвучаване, за да съчетаете красотата на озеленения си кът с вълшебството на музиката.
 • Поддръжка от градинар. Поддържането на градината е непрекъснат творчески процес, за който са необходими специфични познания и правилни грижи, като: косене, поливане, плевене, подхранване, подрязване и оформяне, растителна защита, подготовка за зимния сезон. 

 

Как с MaistorPlus лесно намирате точните специалисти и фирми за озеленяване?

Сбъдването на мечтата за красив зелен кът у дома, на двора, в офиса или където още се сещате, задължително преминава през професионално изпълнение на предварително зададен проект. Често обаче нямаме време задълбочено да търсим специалисти и ни се иска по-бързо да стигнем до тях. Точно тук на помощ идва уникално разработената онлайн платформа на MaistorPlus, чиято мисия е да свързва клиенти, търсещи ремонтни услуги за дома и градината, с подходящите майстори и фирми. Изпълнителите, регистрираи на сайта, са разпределени по сфера на дейност и населено място и лесно можете да се спрете на някой от тях, като разгледате съответните списъци. Какви са останалите предимства:

 • Заявявате напълно безплатно проект, с който професионалист да озелени посочен от вас терен;
 • До 24 часа, в отговор на запитването си, получавате конкурентни оферти, които сравнявате, за да изберете най-добрата за вас;
 • Разглеждате бизнес страници на изпълнителите, завършени техни проекти, оценки и отзиви от клиенти, реално ползвали услугите им;
 • Сами преценявате дали сред кандидатите има такъв, когото желаете да извикате на оглед и при взаимно разбирателство по условията, да наемете за работа;
 • След изпълнение на възложената от вас задача, също можете да споделите оценката си за съответния майстор в сайта. 

Намерете с MaistorPlus професионално озеленително решение за градината си още сега! Заявете проект безплатно!