Препоръчани майстори и фирми за вътрешна изолация

Заявете напълно безплатно проект за вътрешна изолация!

Един от най-ефикасните начини да създадете приятна и топла атмосфера в жилището си, е да изолирате вътрешно стените му. За да може тази ремонтна стъпка да се отрази благоприятно върху месечните ви сметки обаче, е необходимо да бъде извършена качествено. MaistorPlus ви съдейства в изпълнението на тази мисия, като ви помага да стигнете до препоръчани специалисти за поставяне на вътрешна изолация на стени и таван. От вас се иска само да заявите проекта си, напълно безплатно, да сравните получените в отговор оферти и да се спрете на най-добрата.

Заяви проект

Сортирай по извършени проекти Филтрирай специализирани

1,784 Фирми за вътрешна изолация

Профилна снимка - Стоян Нанов
онлайн преди 2 дни

"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ

70 извършени проекта

- Ремонт на покриви - Пренареждане на керемиди - Дървени конструкции - Изграждане на тавански стаи - Хидроизолация на покриви - Битумни керемиди - Топлоизолация - Тенекеджийски услуги - Бояджи ...
Профилна снимка - Иво Методиев
онлайн преди 14 часа

Иво Методиев

VIP

106 извършени проекта

Здравейте. Казвам се Иво Методиев Работя като майстор в строителството от 13 години, като занаята научих от баща ми който е майстор с над 30 гидишен опит!
cover_42355_5326217833.jpg
онлайн преди 1 ден

Пламен Цанов

50 извършени проекта

<p>Здравейте. Аз съм изпълнител на строително-ремонтни дейности, в които съм най-добър и гледам да уважа всички вкусове и забележки, за което уважавам клиетите ми. Коментираме преди и по време на изпъ ...
avatar_947_7652882766.jpg
онлайн преди 1 час

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ

135 извършени проекта

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ ЕООД е в областа на качествените строително ремонтни дейности с доказан опит. Може да разчитате на нашия професионализъм и коректност. Нашите цели са да Ви предоставим КАЧЕСТВЕНА РАБО ...
Профилна снимка - Румен Аракчиев
онлайн преди 8 дни

Хриси Строй 2020 ЕООД

116 извършени проекта

Бързина, коректност, качество на конкурентни цени.С възможност за доставка на материала.Остави проблемите и решенията около ремонта на професионалисти.
avatar_17732_88756969758.jpg
онлайн преди 2 часа

Васил Василев

87 извършени проекта

От 25 години се занимавам професионално със строителни ремонти и реставрация. Сертификат за квалификация на Кнауф, ниво V3. Работя с първокачествени материали от най-висок клас, методично и с вни ...
cover_24043_82052308694.jpg
онлайн преди 21 часа

ivvesstroi

69 извършени проекта

Извършвам всякакъв ремонт на покриви. Ние сме специализирана бригада, която е подбрана от специалисти. Имаме опит в пренареждане на керемиди, хидроизолации на покриви, направа на дървени конструкции, ...
Стандартна иконка за категория Покривни услуги
онлайн преди 10 часа

Строително-ремонтни дейности-Тодоров

79 извършени проекта

Здравейте Ние сме екип от специалисти, който можем да Ви предложим най доброто решение за ремонта на вашият покрив. За да ви гарантираме най - добър резултат работим само с висококачествени мате ...
avatar_12831_83595541399.jpg
онлайн преди 14 часа

TODOR TODOROV

VIP

38 извършени проекта

Аз мога да Ви предложа основен или частичен ремонт на Вашия дом, офис или вила. Изпълнявам както малки ремонти, така и по-големи цялостни ремонти и довършителни работи по одобрен проект, заедно с мои ...

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за вътрешна изолация. Безплатно е!

Заяви проект

Последно оставени мнения за фирми за вътрешна изолация

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за вътрешна изолация. Безплатно е!

Заяви проект

Последно публикувани обекти с приблизителна цена за изолация и саниране

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за вътрешна изолация. Безплатно е!

Заяви проект

Какво точно е вътрешна изолация и каква е нейната основна цел?

Този тип изолиране на жилището представлява поставяне на изолационни материали върху всички вътрешни части, като стени, под и таван. Поставянето на вътрешна изолация в помещението ще ви спести от разходите за отопление или охлаждане. Бъдете сигурни, че бързо ще си възвърнете инвестираните средства от сметките, които плащате всеки месец. Ако живеете в панелно жилище, задължително изолирайте стените отвътре, тъй като стоманобетонът е материал, който не акумулира топлината. Други важни ползи при поставяне на изолация:

  • Помещението става по-топло и уютно през зимата, както и прохладно през лятото;
  • Създава се добър микроклимат - изключително важен за предотвратяване появата на влага и мухъл;
  • Стените стават по-устойчиви и си осигурявате по-голяма безопасност в случай на пожар;
  • Намаляват се външните шумове и се подобрява акустиката в помещението;
  • Добър ефект върху околната среда - след поставяне на изолацията количеството на въглеродните емисии значително се намалява.

 

Намерете също: Препоръчани изпълнители за външна изолация

Вижте още: Доказани фирми за саниране

В кои случаи е удачно да поставим вътрешна изолация?

Известно е, че външното изолиране на стените се слави със своята по-голяма ефективност. Логично се появява въпросът при какви обстоятелства си заслужава да правим вътрешна изолация на стени, таван и под. Причините могат да бъдат:

  • Фасадата на сградата има особености, които възпрепятстват поставянето на изолационни плоскости върху нея;
  • Самата сграда е твърде разчупена, стените са с нестандартни форми;
  • Прекалено много и високи прозорци, които няма как да се затворят с изолиращи материали;
  • Постройката не дава възможност за извършване на алпинистки дейности, които са необходими при външно изолиране.

При всички тези случаи е подходящо да се приложи добрата алтернатива с доказани качества, каквито именно са вътрешните изолационни плоскости.

Какви са материалите за вътрешна изолация и на какъв майстор да се доверим?

Изолирането на жилището отвътре е скъпа процедура и изисква специфични познания за материалите и техниките на поставяне. Затова се доверете само на сертифицирани специалисти, защото загубите от недобре свършената работа могат да бъдат сериозни. Разполагате с множество възможности откъм материали, действащи като изолатори:

  • Някои специалисти препоръчват използването на плочи от гипсокартон, зад които се поставя минерална вата, която служи за изолатор.
  • Други съветват да се направи вътрешна изолация с фибран. Този материал не е подходящ за външни стени, защото не е така ефективен против влага и мухъл. Поставянето обаче на ламинат върху фибран е честа практика за подова изолация.
  • Ако заложите на листове от депрон, ще останете доволни от неговата водонепропускливост, шумоизолация и устойчивост. Той е подходящ и за подова изолация, като обаче е лесно разрушим от някои видове лепило.
  • Изолационните тапети също са удачен вариант, защото подпомагат поддържането на по-висока вътрешна температура. Те се поставят подобно на обикновени тапети, но със специално лепило.

Къде в дома си можем да приложим вътрешно изолиране?

На практика всички плътни части в жилището могат да бъдат изолирани. Това ще спомогне да се намалят месечните сметки за отопление и охлаждане и като цяло ще подобри микроклимата. Използвайки услугите на препоръчани специалисти, каквито лесно ще намерите в MaistorPlus, можете да си осигурите:

  • Вътрешна изолация на стени. Тя не само ще подобри топлообмена между помещението, където е поставена и външната среда, но и ще изолира от шумове и ще предпазва от влага.
  • Вътрешна изолация на таван и под. И при нея предимствата са като споменатото вече изолиране на стените.

Какво още е полезно да знаем за изолационните плоскости?

  • Своеобразните изолатори, поставени на стените, пода или тавана, трябва да бъдат изработени от дишащи материали против влага и мухъл у дома.
  • Те имат и шумоизолиращ ефект, като е препоръчително да бъдат и пожароустойчиви.
  • Подложката за ламиниран паркет е лесен и достъпен начин за изолиране на пода, но тя не би могла да конкурира изграждането на качествена подова изолация.
  • Цената за вътрешна изолация най-често е между 20 и 30 лева на кв. м. Не е препоръчително обаче да изберете най-евтиното за сметка на качеството изпълнение. Въпреки че поставянето на плоскости по стените отвътре стеснява помещенията, с подходящи материали, грунд и боя, може дори да не усетим разликата.

Как MaistorPlus ни свързва с препоръчани изпълнители за вътрешна изолация на дома?

Когато планирате да предприемете конкретни действия, за да оптимизирате енергийните разходи по жилището си, MaistorPlus е мястото, където ще откриете подходящите за целта специалисти. Това е уникално разработена онлайн услуга, чиято цел е да помогне на нуждаещи се от ремонтни услуги клиенти да стигнат лесно до съответните специалисти. Избирате сред списъци с майстори и фирми, при това, напълно безплатно, или директно описвате и изпращате проекта си. Какво още получавате:

  • Заявката, която изпращате към изпълнителите, е напълно безплатна и без обвързване;
  • Обикновено, в рамките на денонощие, получавате конкурентни оферти, които сравнявате и избирате най-подходящата;
  • Разглеждате бизнес страници на професионалистите, техни репутации, формирани от оценки от клиенти;
  • Проучвате отзиви и препоръки от хора, възползвали се от услугите на даден професионалист;
  • Вие избирате дали да поканите някого на оглед и в последствие да го наемете;
  • Можете да оставите и своя отзив в сайта за работата на специалиста, когото сте наели.

 

Изолирайте успешно дома си отвътре с подходящите специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Направете безплатна заявка още сега!