5 страхотни идеи от палети, с които да внесете чар у дома

Публикувано на 15/04/2020 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 15/04/2020 | Видяно 20 867 пъти

Дървените палети са подходящи за направата на всякакви мебели и декорации. Те се обработват лесно, а границите на възможностите им зависят изцяло от вашето въображение. Освен добре познатите легла, дивани и маси от палети, ви предлагаме още няколко креативни идеи за декориране. С тях ще превърнете скучните елементи в забавна и весела декорация.

В случай че търсите още практични предложения, с които да промените дизайна и във вашия дом, може да се обърнете за консултация към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. 


Календар от палети

Това е чудесен начин да променим ежедневието си. Календарът от палети носи непосредствен чар и може да промени изцяло обстановката. За изработката на поставката за дните се нуждаете от обикновен палет. Трябва да го нарежете и да го захванете с летви на гърба. След това ръчно да изработите и добавите декорацията. Експериментирайте с различните елементи, които да заместват дни от месеца. Без особени усилия го комбинирайте в различни цветове и го закачете на еднообразната до преди това стена. Бихте могли да подредите само работните дни от седмицата или пък да сложите цялата седмица, помислете за какво ще ви е най-удобно да използвате този вид календар и го направете по ваш вкус. Ако децата имат тренировки в определени дни, можете да акцентирате на тях с различни цветове.


Изкуство на стената

Изкуството винаги внася артистичност и стил в дома. Можете да преобразувате интериора чрез тази хитра и практична идея за картина от палети. Нетрадиционното използване на този материал развива творчеството и превръща непотребния палет в нещо красиво. Променете обичайната представа за изкуство с този изненадващ експеримент. Използвайте няколко парчета от стар палет за фон, няколко дъски за хоризонт и след това дървена рамка. Какво ще изобразите на новото си творчество зависи изцяло от вас. Може да е комбинация от цветове и форми, без специфично предназначение дори. Сама по себе си картината ще е интересна, тъй като е напълно нестандартна.


Декоративни палети на стената

От палетите лесно могат да се направят и симпатични рамки за снимки. Това е интересен проект и е идеална стъпка за начинаещи. Ще ви трябват само няколко парчета от материала, малко телена мрежа, щипки и лепило. След като сглобите дъските във формата на рамка, може да добавите метални скоби с лепилото. Оцветете дървото, нарисувайте го или добавете различни декорации. Без особени усилия може да превърнете бялата стена в артистично местенце, където всеки да споделя своите преживявания и любими портрети.


Фото дисплей от палети

И когато става дума за снимки, тази идея е повече от невероятна! Колкото и начина за използването на палети да знаете, винаги ще се появи поне още един. Запечатайте най-приказните си моменти в кадри от снимки. Страхотната идея стои зад функционалността на фото рамката, която лесно може да се променя и нагажда спрямо празници и любими моменти. Добавете въображение, вмъкнете елементи от себе си и постигнете разчупени форми и уютна атмосфера. И тук можете да заложите на различна големина, цветово съчетание и брой снимки. Дори самата рамка може да бъде в нестандартна форма, така че да пасне на останалата част от интериора на дома ви.


Влюбени в различното

Малките детайли винаги имат голямо значение. Ефективното използване на палетите дава фантастични примери за това как със стил можем да съчетаем и любовта към детайлите. Не се изискват специални умения и лесно може да обработите материала, след което да го изрежете в съответната форма. Идва ред на най-интересното. Декорирайте го с въображение! Оцветете го в шарени цветове или се превърнете в художник и изразете таланта си. Защо не залепите миди или не аранжирате с плат? Опциите са безкрай, а границата се простира отвъд въображението.

Ако домът ви има нужда от по-сериозни промени в интериора, може да се обърнете към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. След като пуснете заявка напълно безплатно, ще можете да сравните цени и да се запознаете с реализираните проекти на майсторите.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта