5 стилни идеи за романтична спалня

Публикувано на 20/01/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 20/01/2023 | Видяно 5 844 пъти

Сред нас има много поклонници на романтизма и почти всяка жена търси такива елементи около себе си. Стараем се да ги внесем и в нашия дом, а когато става дума за романтика какво по-подходящо помещение от спалнята. Да, това наистина е класика в жанра! Романтичната спалня е ласкава и успокояваща, създава подходяща атмосфера - сутрин за позитивно настроение, вечер за сладки сънища. 

Романтичната атмосфера не винаги означава изобилие от панделки, къдрици и розови нюанси. Предлагаме ви 5 различни стилни начина да внесете нотка романтика в спалнята. 


Легло с балдахин

От исторически времена това е било използвано, за да се създаде подходящата атмосфера, свързвана с романтизъм в спалнята. И самата връзка на този декоративен елемент с илюстрациите от книгите ни кара да се настройваме на романтична вълна. 

Ако търсите малко по-смел начин за внесете романтика в спалнята, то поставете легло с ефирен балдахин. При такова решение е добре да балансирате интериора, като се откажете от прекалено многото декоративни детайли. Най-добре допълнете с масивен полилей и това ще е достатъчно. Така зоната за сън и почивка ще остане в центъра на вниманието. 


Под звездите

Говорейки за романтика мислите ни някак сами отлитат към Париж и в представите ни изникват миниатюрни апартаментчета в бохемски стил, разположени на върха на сградите под самия покрив и от прозореца се вижда нощното небе и звездите. 

Може би сте късметлии и имате такава стая - тогава без да се замисляте разположете спалнята в нея. Изберете стил Бохо и ще се радвате на най-романтичната атмосфера точно под звездите. Ако тавана е твърде нисък за да вместите спокойно леглото, то не се притеснявайте да поставите матрака непосредствено на пода. Допълнете с нужните аксесоари, за да има повече уют и усещане за идилия. 


В селски стил

За някой може да е неочаквано, но селския стил се съчетава перфектно с усещането за романтична атмосфера. Бели стени, дървени подове, греди на тавана и антична табла на леглото - вече се чувства романтиката. А ако допълните всичко това с мек текстил с флорални мотиви и подходящи ароматни свещи интериора ще е завършен по един перфектен начин. 

Изберете и пастелни тонове, които се асоциират с нежни чувства и с букет полски цветя - люляково, розово, мента, които да гарнирате с червения мак или пък някой друг по-силен цвят за акцент. 


Изкуство и арт елементи

Изкуството винаги придава очарование на помещението и ако искате да добавите малко неподправен чар на своята спалня, то това е вашето решение. Украсете стените с картини, попълнете интериора с винтидж стол или старинна табуретка пред тоалетката. А може да използвате антични масички за кафе вместо нощни шкафчета. Текстила нека бъде натурален в пастелни тонове - лен или памук биха били идеални. 

Не забравяйте за свещниците и старинните полилеи. Те ще внесат търсения финален щрих на тази разтапящо романтична атмосфера. 


Златни акценти

Ако не сте страстен почитател на пастелните нюанси, но искате да изпълните спалнята с романтична атмосфера, заложете на комбинация от бяло и златно. Тя изглежда изключително стилно и откровено впечатляващо. Няма как да не блеснете с подобен интериор. 

Украсете светлите стени с картини и огледала в позлатени рамки, а на леглото подредете няколко кадифени възглавници, за да направите интериора по-луксозен. На нощните шкафчета аранжирайте вази или статуетки в златисто, и не забравяйте светлината. Тя трябва да бъде мека и златиста. Също така подберете и златист обков на мебелите.  

За всеки свой проект разчитайте на МайсторПлюс. При нас може да заявите самия проект и с вас ще се свържат нашите специалисти или пък изберете изпълнител от списъка с професионалисти. Доверете се на опита!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Бригада нов проект VIP
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
Бригада нов проект VIP
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Васил Михайлов
Цялостен ремонт, Пловдив
48 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта