Големи идеи за малки трапезарии

Публикувано на 23/12/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 23/12/2020 | Видяно 4 842 пъти

Не всеки има късмета да разполага с огромна трапезария, в която да е наслаждава на вкусна храна. В повечето случаи дори жилищата нямат специално обособена стая, която да изпълнява тази роля. Масово разположение в домовете е трапезарията да бъде съвсем нормална част от кухнята. И ако смятате, че в този случай не може да развихрите въображението и да изпълните желанията си, то сега ще ви докажем, че тотално грешите.

Помещенията с по-ограничена квадратура могат да бъдат наистина прекрасни и със страхотен дизайн. В случай че имате нужда от професионално съдействие, винаги може да се консултирате със специалистите, регистрирани при нас.


Мраморна трапезария

Започваме с едно предложение, което е и доста скъпо за реализиране. Разбира се има алтернатива за по-бюджетно оформяне – с плочки и плоскости с мраморен ефект.

  • Трапезарията е в една стая с кухнята. Но визуално е много успешно отделена от нея. За това помага платформата, на която са издигнати масата и столовете. Точно те е изработена изцяло от мрамор.
  • Столовете са единственият по-цветен елемент в малката трапезария, в която е заложено на белия цвят.
  • Безспорно белият мрамор е в хармония с дизайна на кухненските шкафове.
  • Сивият ефект в мраморните плочки си подхожда с плота на кухнята в тъмносиво. 

Вижте още: Трансформации на трапезария преди и след ремонта


Кухня, трапезария и дневна в една стая? Напълно възможно

Ако ви се струва, че няма как в една стая да имате и хол, и кухня, и трапезария, то напълно грешите. Това обзавеждане е точното доказателство за това. И всички зони са изпълнени със стил и комфорт. Няма усещане за претрупаност, а мебелите са на правилните места с подходящо разпределение.

  • Кухнята е изключително компактна и много функционална. В нея са разположени необходими за всеки домакиня неща.
  • Плотът, който е позиционирам по средата на стаята, създава зониране между дневната и кухнята. Едновременно с това, той изпълнява и ролята на маса за трапезарията, и на секция.
  • Около него са поставени удобни столове, в които да се човек може да се наслади на вкусно приготвена храна.


Трапезария в студио

Да, безспорно тук не става въпрос за голяма трапезария, в която да посрещнете много гости. Но това не означава, че в малко помещение не може да имате и място за хранене. В този случай отново имаме колаборация от дневна, трапезария и кухня в една стая.

  • Основният герой в това жилище, който има и заслуга за обособяването на кът за вкусни вечери, в диванът. С негова помощ се постига зонирането. Вместо да е разположен близо до прозореца, той е изкаран на по-преден план, като така дава възможност зад него да се обособи мини трапезария.
  • В мястото за хранене има само най-необходимите мебели – два стола и малка масичка. Така собствениците на този дом ще имат възможност само в една стая да приготвят вечерята си, да се насладят на вкуса й и да изгледат някой филм в прегръдките на любимия човек.


Кокетна трапезария с бохо елементи

Най-важното правило, когато имате малка трапезария, е да се придържате към много чисти и семпли линии. Всеки допълнителен елемент може да ви попречи да имате стилен дизайн и красив интериор. И когато изпълните това условия идва ред и на малките акценти, които имат огромен ефект.

  • Вмъкването на бохо декорация е винаги много добър избор. Това може да стане с използването на няколко стръка сухи растения и огромна ваза. Хубавото е, че подобен тип аксесоари отиват на почти всеки интериорен стил.
  • В тази изключително малка стая имаме отлична симбиоза между кухня и трапезария.
  • Кухненските шкафове са разположение изцяло на стените. По средата обаче имаме маса със задоволителни размери и няколко стола.

Да имате трапезария не винаги означава, че трябва да разполагате с огромно жилище. За нея няма правило да бъде обособена в отделна стая. И ако сте от тези хора, които имат ограничен брой стаи, то наистина помислете как да разположите мястото за хранене така, че да бъде максимално удобно и стилно.

Идеята да комбинирате дневна с трапезария или кухня с трапезария не е никак за пренебрегване. И да, дори малките помещение имат своя чар, ако знаем как да им вдъхнем уникалност и хармония. В случай че имате нужда от професионално съдействие за вашия дом, винаги може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти – сравнете ги и направете най-правилния избор.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Бригада нов проект VIP
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Бригада нов проект VIP
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта