Тенденциите в кухнята през 2019 г.

Публикувано на 30/08/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 26/09/2019 | Видяно 3 220 пъти

От отдавна искате да внесете доза свежест в дома си? Или пък сте планирали да направите ремонт на кухнята? А може би желаете да сте в крак с тенденциите в интериора? Е, тази статия ще бъде полезна във всеки един от случаите. Представяме ви няколко тренда за кухня през 2019 година. Лесно приложими, красиви и стилни. Може да ги внесете във вашия дом по всяко време.

Ако сте твърдо решени, че е дошло време да промените стила на вашето кулинарно помещение, но имате известни затруднения с вземането на правилни решения, не се колебайте да се свържете със специалистите, регистрирани в MaistorPlus. 


Ретро излъчване

От няколко години насам, домакинските уреди с ретро излъчване са изключително актуални. И през тази година това е един от основните трендове. Техните предимства са няколко:

  • Освен че изглеждат като произведение на изкуството, са и функционални.
  • Предлагат се в най-различни цветове, така че можете да заложите на класически или на по-екстравагантен цвят.
  • Разбира се, цената им не е ниска, но тъй като е дългосрочна, инвестицията си струва.
  • Това е един от интериорните трендове, на който със сигурност ще се наслаждаваме още дълго време. И рискът да бъде демоде е направо нищожен.

Вижте още: Кухнята мечта


Огледална кухня

Да, точно така, огледала! Със сигурност ще изисква по-често почистване, но не смятате ли, че наистина изглежда добре? Огледалата винаги дават чувство за по-голямо и светло пространство. С помощта на този елемент можете да придадете какъвто вид искате на своята кухня – модерен, класически или винтидж. Това оставяме във вашите ръце.

  • Ако искате да придадете класически или винтидж ефект, потърсете красиви ретро огледа в антикварните магазини или на някоя разпродажба. А защо да не разгледате и старата къща на село, със сигурност има някое скрито съкровище?
  • За да постигнете модерна визия, заложете на по-изчистени и обикновени модели. Например чисти линии, без рамка или с изключително семпла такава.


Внимателно изберете дръжките на шкафовете

Декоративните дръжки могат да освежат дори най-скучните шкафове. Не мислите, че този малък детайл може да повлияе на цялостната визия на кухнята? Грешите!

  • Разполагате с огромна гама от видове и материали. От ковано желязо, имитация на скъпоценни камъни, правоъгълни, кръгли и каквото още ви дойде на ума.
  • Във всяка строителна верига се предлагат десетки видове.
  • Цената им варира, но обикновено са под 10 лева за брой.
  • Това е един ефективен начин да освежите дори старата си кухня и да й дадете нов живот.

Вижте още: 7 различни начина за оформление на кухня


Заложете на еднаквото

В повечето случаи кухненският плот, гръб и рафтове са различни. Изглежда много по-завършено, когато тези три елемента са еднакви.

  • Ако желанието ви е да следвате трендовете през 2019 г., се насочете към тъмните цветове. Те обаче могат да създадат илюзията, че кухнята ви е по-малка. Ако не сте подвластни на актуалните и модерните тенденции, изберете светли нюанси. 
  • Мраморът е все така актуален. Ефектът, който дава е изключително красив, заради шарките. Много е здрав, което нямалява шанса да се съсипе бързо.
  • Имате голяма възможност да експериментирате с материалите. Можете да използвате дърво, истински мрамор или имитация.


Кухненски остров

Този тренд важи за хора, които разполагат с наистина голяма кухня. Кухненският остров може би е мечтата на почти всеки кулинарен експериментатор. Какво по-хубаво от това да разполагаш с повече място, за да развихриш способностите си. Той дава допълнително удобство и пространство за месене, точене, смесване на вълшебни съставки за уникални ястия. Допълнителен бонус е, че е сред топ тенденциите в кухните почти всяка година. Така шансът кухнята ви с остров да се превърне в отживелица е минимален. 

Готови ли сте да запретнете ръкави и да яхнете вълната на тенденциите в кухните за 2019 г. Имате достатъчно време, за да промените стила за помещението за сътворяване на малки кулинарни изкушения. В случай, че имате нужда от професионална помощ, може да разчитате на регистрираните при нас специалисти, в областта на ремонта на кухни. Направете безплатна заявка за проект още сега. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада. 


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта