Внесете уют в градината с чаровни мебели от палети

Публикувано на 26/05/2020 от Елица Мартинова | Последна редакция на 26/05/2020 | Видяно 84 663 пъти

Какво по-хубаво от това да оформите цял кът за събирания с приятелите и семейството. Размерите на тази беседка са подканящи за големи партита, което пък я прави идеалното обзавеждане за градина, чийто център е барбекюто. Изработката не е сложна, най-важното е да подберете здрави палети, които можете да освежите в различни цветове и да облечете в чаровни възглавници.

Вижте още: Мебели от палети: Как да изберем подходящ материал за своите проекти


Уютен кът от палети

Една наистина образцова конструкция, направена изцяло от палети. Както се вижда от снимката, диванът, масата, дори и платформата са изработени от палети. Финалният щрих са небрежно поставената бяла боя и сините възглавници. Този уютен градински кът би могъл да бъде идеален проект за вашето семейство.

Вижте още: Интересни идеи за практични мебели от палети


Кубчета от палети

Този симпатичен сет, в който напълно доминират кубичните форми, е изключително нагледен пример за очарованието на мебелите от палети. Дори и най-простата конструкция е способна да изглежда ефектно и да създава усещане за уют. Сериозен плюс на този тип дизайн е, че е лесно подвижен и през зимните месеци може да бъде складиран без особени трудности.


Бърза и лесна люлка

Ако сте романтици по душа, няма как да не обичате люлките. В такъв случай този проект е точно за вас. Нищо няма да подчертае атмосферата в градината ви така, както ще го направи една люлка. Допълнителният плюс е, че този проект е съвсем лесен за изработване. И тук най-важното е материалът, който подберете. Палетите трябва да са здрави и да нямат следи от гниене. Обърнете внимание и на избора на подходящи въжета.


Шезлонг от палети

Вероятно това ще е най-любимата идея на всички, които обичат слънчевите бани. Шезлонгът от палети не изисква много материал, но и тук е важно суровините да са качествени. Конструкцията изисква известни изчисления и съобразяване, така че може би не е най-подходящият проект за начинаещи. Но ако все пак се справите с изработката му, може да го боядисате и лакирате в любимия си цвят.


Внесете уют в градината с чаровни мебели от палети

Градината е мечта за повечето хора, които живеят в апартамент. Щом времето се постопли, тя става най-любимото място на всички у дома. В случай че вашата градина има нужда от освежаване, разгледайте няколко оригинални идеи за мебели, направени от палети. Заложете на този вариант и не само ще имате оригинално и ефектно обзавеждане, но и ще се включите в тенденциите за устойчиво развитие и опазване на околната среда. А ако градината ви има нужда от по-сериозни подобрения и от веща намеса, консултирайте се с ландшафтни дизайнери.


Веранда от палети

Ако сте наистина запален почитател на палетите, най-хубавото, с което може да разкрасите градината си, е веранда от палети. Освен че ще ви пази от калта в дъждовните месеци, тя ще бъде прекрасна основа за още обзавеждане с тази така податлива на обработка суровина.


Голяма градинска мебел

Няма по-приятно място за пиене на кафе от градината, а този диван от използвани палети предразполага още повече за това. Той би могъл да бъде идеална основа за възглавници и с малко декорация ще заприлича на скъпо обзавеждане. Ако все пак рещите да го оставите в подобен вид, не забравяте да обърнете специално внимание на лака.

Ако идеите ни за мебели от палети са ви вдъхновили, но в момента градината ви се нуждае от по-сериозни и мащабни подобрения, не забравяйте, че винаги може да откриете своя изпълнител сред озеленителите, регистрирани в MaistorPlus. В сайта ще намерите информация за фирмите и оценка за работата им. В случай че разполагате с готов проект, може да пуснете заявка, за да получите най-изгодните условия.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Бригада нов проект VIP
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Бригада нов проект VIP
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта